Home

Esther Mensink-Boers stapt per direct over naar de fractie van VOOR Nissewaard. Zij neemt haar raadszetel mee. Esther was tot maandag jl. raadslid van Nissewaard Lokaal. Helaas kon zij zich niet meer vinden in de koers en het beleid van de lokale coalitiepartij. Met name op onderwerpen als de bomenkap en de bouwplannen in Simonshaven verschilde zij te veel van mening met haar vorige partij. Esther, zelf woonachtig in Simonshaven, kreeg binnen haar vorige fractie niet de kans om zich in het openbaar uit te spreken over deze – voor de coalitie – gevoelige onderwerpen.

Als zelfstandige fractie doorgaan was voor Esther geen optie. Naast dat dit voor nog meer versplintering zorgt in de Nissewaardse politiek, krijg je na afscheiding ook geen steunraadslid en heb je geen toegang tot alle overleggen. De keuze voor VOOR Nissewaard was dan ook de meest logische stap voor haar. Zij zal zich binnen de grootste oppositiepartij blijven inzetten voor o.a. de kernen, natuur, dierenwelzijn en armoedebestrijding.

Fractievoorzitter van VOOR Nissewaard Stephan van Uden: “Uiteraard zijn wij blij met de komst van Esther. Zij is een bevlogen raadslid met een duidelijke eigen mening. Dit past prima binnen de cultuur en werkwijze van VOOR Nissewaard”. “Wij geven Esther nu eerst even de tijd om “te landen” en om haar weg te vinden binnen onze partij. Wij gaan ervan uit dat zij tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering op woensdag de 25ste a.s. als vierde raadslid van VOOR Nissewaard haar opwachting zal maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie