Home

In al onze gesprekken met inwoners komt steevast één grote ergenis aan bod: het illegaal dumpen van grofvuil.

We zien ook regelmatig berichten op social media verschijnen waarin inwoners foto’s  plaatsen van gedumpt grofvuil in hun wijk, maar ook in bijvoorbeeld de Bernisse of andere natuurgebieden. Hier is maar één woord voor: asociaal! 

Laten we eerlijk zijn, voor veel inwoners zonder vervoer is het ook niet te doen om zelf naar de stadswerf te gaan. Zeker als je geen familie of vrienden hebt die kunnen helpen. Maar ook dan dump je, jouw (grof)vuil niet zomaar op straat.

VOOR Nissewaard heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat het ophalen van grofvuil weer “gratis” moet zijn. En natuurlijk snappen wij dat niets gratis is, maar de ruim 600 meldingen per maand die Reinis nu krijgt om illegaal gedumpt vuil op te halen moeten ook betaald worden. Dit kost  gemiddeld € 19.500 per maand en vooral veel ergenis voor de omwonenden.

Zelf hebben wij het idee dat het illegaal dumpen van grofvuil is toegenomen na invoering van het nieuwe beleid. Reinis geeft aan, in antwoord op onze schriftelijke vragen, dit niet onderzocht te hebben? Zij hebben niet het idee dat dit het geval is. 

Vorige week hebben wij gevraagd om een debat over dit, voor veel inwoners belangrijke, onderwerp. De coalitiepartijen ONS, PvdA en Nissewaard Lokaal hielden dit debat tegen?! Wij vinden dit op z’n zachts gezegd heel bijzonder. Tenslotte is hun mantra “een schoon, heel en veilig Nissewaard” en heeft op zijn minst één coalitiepartij het kosteloos ophalen van grofvuil ook in hun verkiezingsprogramma staan? Wij zijn hier in ieder geval nog lang niet klaar mee en blijven aandacht vragen voor dit probleem.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie