Home

Gisteravond hebben wij de evaluatie van de Spijkhopper besproken tijdens de vergadering van de commissie Leefomgeving. Onze fractie concludeert dat de pilot van deze belbus totaal is mislukt. Het aantal reizigers is met ruim 50% afgenomen en zo’n 40% van de ouderen inwoners maakt geen gebruik meer van deze vorm van openbaar vervoer!

Ondanks het mislukken van de proefperiode en veel onvrede onder de inwoners, gaat EBS gewoon door met de Spijkhopper. Het is volgens de vervoerder financieel niet haalbaar om weer terug te gaan naar oude situatie waarin de buslijnen 81 en 85 hun reguliere diensten reden. Kortom: de Spijkhopper is een ordinaire bezuiniging waar de inwoners de dupe van zijn.

De fractie van VOOR Nissewaard vraagt zich af wie er over het openbaar vervoer gaat in onze gemeente? EBS of de Gemeente Nissewaard ? Wij vragen ons af wat het nut is van een pilot als deze na mislukking gewoon wordt doorgezet? Als de vervoerder het financieel niet voor elkaar krijgt, dan moet dit niet het probleem van de inwoners zijn maar het probleem van de vervoerder!

Wij hebben wethouder Hottentot gevraagd om alle cijfers inzichtelijk te maken zodat wij ook zelf kunnen beoordelen hoe nijpend de financiële situatie is. Daarnaast hebben wij hem gevraagd om – zoals in het coalitieakkoord afgesproken – een vuist te maken richting EBS om er voor te zorgen dat buslijnen 81 en 85 weer terugkomen VOOR alle inwoners van Nissewaard. Wordt vervolgd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie