Home

Gisteravond diende VOOR Nissewaard een motie in waarin wij vroegen om op VOORhand inzicht te krijgen in de anterieure overeenkomst m.b.t. de windmolens in Nissewaard.

Wat is een anterieure overeenkomst?

Elke grondexploitatieovereenkomst die men sluit voor de vaststelling van een exploitatieplan is een anterieure overeenkomst. Deze overeenkomst sluit men in de beginfase van een project vóór de vaststelling van een exploitatieplan.

Normaal gesproken is het tekenen van een dergelijke overeenkomst de bevoegdheid van het college en mogen wij deze, als de overeenkomst dus al getekend is, pas inzien. Kortom: de put dempen als het kalf al verdronken is. Wij hebben dan als raadsleden totaal geen zicht op de gemaakte afspraken en voorwaarden.

Wij vinden dat er in dit geval van het zo gevoelige windmolendossier een uitzondering op deze regel moet worden gemaakt en dienden daarom gisteren tijdens de raadsvergadering een motie in om dit wel VOOR elkaar te krijgen. Wij willen graag weten wat we tekenen en wat dit voor (financiële) gevolgen voor de gemeente (inwoners) heeft.

Ondanks dat de meerderheid van de raad niet voor deze motie was, besloot de wethouder alsnog op basis van onze argumenten om de overeenkomst toch op VOORhand (vertrouwelijk) inzichtelijk te maken voor raadsleden.

Een mooi resultaat VOOR Nissewaard!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie