Martin van Hees

Bijna mijn hele leven ben ik al woonachtig in Spijkenisse en via de wijk Vogelenzang uiteindelijk in Waterland terecht gekomen. Inmiddels ben ik al geruime tijd volledig arbeidsongeschikt door een auto-immuunziekte. Ik heb dagen dat ik veel kan, maar de dagen dat mijn lijf mij in de steek laat zijn vaak in de meerderheid. Ik heb altijd gewerkt in de beveiliging en het geldwaardetransport.

Echter door mijn ziekte kon ik dat niet volhouden en heb ik mij ook nog laten omscholen naar een “bureaujob” in de procestechniek. Uiteindelijk wilde ik nog wel heel graag aan de slag blijven, maar werkgevers zaten niet op iemand te wachten die meer ziek was dan aanwezig.

Omdat ik altijd actief ben (geweest), ook in het verenigingsleven als coach/trainer en jongerenbegeleider bij VV Hekelingen en tot voor kort ook als lid van de activiteitencommissie op basisschool K.B.S. De Wegwijzer, wil ik wel blijven meedoen in de maatschappij.

Uiteindelijk heb ik 7 jaar geleden mijn hobby metaaldetectie verder opgepakt en ben ik mensen gaan helpen om kostbare en emotioneel dierbare items zoals trouwringen terug te helpen zoeken.

Ik ben oprichter en voorzitter van Stichting Gevonden-verloren en we zijn landelijk met

45 vrijwilligers actief. Voor deze rol ben ik vorig jaar nog koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Hiervoor ontving ik een lintje van de burgemeester.

Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid ben ik in aanraking gekomen met VOOR Nissewaard.

We wonen in een prachtige gemeente waar we trots op mogen zijn. Ook met de mooie, middeleeuwse kernen en andere geweldige plekken waar je kunt vertoeven.

Maar er kan nog zoveel verbeterd worden. Denk aan bijvoorbeeld de bereikbaarheid of het groenbeleid. Wat mooi is, moet mooi blijven. Ik ben het eens met de standpunten van VOOR Nissewaard en wil mij dan ook actief inzetten om die te verwezenlijken.

Ik ben een doorzetter, sta open voor andermans mening en bied graag de helpende hand.

Aan mijn inzet zal het niet liggen. Daarom ga ik als lijstduwer ook VOOR Nissewaard!