“VOOR meer vertrouwen en resultaat”

(EERLIJKE politiek VOOR en door inwoners staat centraal)

In ons verkiezingsprogramma zetten wij de diverse standpunten en onderwerpen uiteen, die wij met de inwoners willen agenderen en realiseren. We geven een korte toelichting op het onderwerp met het benoemen van gerichte acties.

VOOR Nissewaard is een partij van aanpakkers. Wij staan voor EERLIJKE politiek, waarbij integriteit en transparantie de kernwaarden zijn. De lokale politiek zien wij als een maatschappelijke onderneming.

De inwoners en ondernemers zijn de klanten en die hebben wensen en behoeften, waar je als gemeenteraad oog voor moet hebben en naar moet luisteren. Het runnen van deze maatschappelijke onderneming is proactief vooruitkijken, kansen zien en benutten en dat allemaal via korte beslislijnen en dus zo efficiënt mogelijk.

Alles is erop gericht om een balans te vinden in wonen, werken en ontspannen vanuit goed gemeentebestuur. Inwoners bepalen de politieke agenda. Wij geloven in een aanpak vanuit en met de inwoners van alle wijken en kernen. Wij zijn continu in gesprek, bevragen, dagen uit en pakken thema’s collectief op.

Verkiezingsprogramma 2022-2025

Waar staan wij VOOR?

  • Inwoners bepalen de politieke agenda
  • Leefbare & veilige wijken
  • Actief jongerenbeleid
  • Duurzaam groen- en natuurbeleid
  • Gezond (lokaal) ondernemersklimaat
  • Transparant gemeente- en vergunningenbeleid
  • Goede zorg voor alle inwoners
  • Optimale bereikbaarheid
  • Klimaatvriendelijk op basis van haalbaarheid

De eerste 100 dagen

Roy Masthoff – partijvoorzitter VOOR Nissewaard

“Toen Stephan en ik in 2021 het besluit namen om een nieuwe lokale politieke partij op te richten, hadden wij geen idee wat wij allemaal teweeg zouden brengen. We hadden het nog nooit gedaan, maar dachten dat we het wel konden. En eerlijk gezegd; we hebben gelijk gehad! Als ondernemers hebben wij de oprichting van de partij gezien als het starten van een nieuw bedrijf. We gingen van (bijna) niets, iets maken. Het was volgens ons hoog tijd voor een nieuw geluid , maar vooral nieuwe aanpak, in het lokale politieke landschap van Nissewaard.

Met enorm veel passie, gedrevenheid, humor en lekker eten, zijn we voor 200% aan de slag gegaan om ons nieuwe merk VOOR Nissewaard “in de markt te zetten”. Met nul budget en duizend ideeën zijn we letterlijk de markt op gegaan om met inwoners in gesprek te gaan, bekendheid te genereren en onze politieke agenda en standpunten te bepalen. Dit was één van onze beste beslissingen waar wij tot de dag van vandaag nog steeds veel profijt van hebben.

Wij hebben veel tijd besteed aan het zoeken naar de juiste VOORstanders. Meedenkers, meedoeners en meepraters. Heel veel gesprekken gevoerd en daardoor ook heel veel potentiële kandidaten moeten afwijzen. Simpelweg omdat zij niet het juiste VOOR DNA hadden. Onze VOORstanders zijn enthousiaste, ondernemende en betrokken Nissewaarders die – allemaal binnen hun eigen kunnen – als ambassadeurs het gedachtegoed van onze partij op de juiste manier kunnen vertegenwoordigen. Ze zijn Vooruitstrevend, Onafhankelijk, Ondernemend en Resultaatgericht. Helaas kom je gaandeweg het proces ook tot de conclusie dat sommige karakters niet helemaal matchen of dat mensen andere verwachtingen hadden. Maar ook dat hoort bij het opstarten van een nieuwe partij.

Wij zijn in ieder geval onwijs trots dat wij vele VOORstanders hebben kunnen vinden en op hen mogen rekenen. Dankzij hun inzet, inbreng en onbeperkt enthousiasme zijn wij destijds met drie zetels de raad in gedenderd en hebben inmiddels een vierde zetel erbij. Hierdoor kunnen wij echt werk maken van onze standpunten en ideeën. En…dit is nog maar het begin. Onze toekomstplannen lees je hier.

Dus, ben je al VOORstander; blijf dan vooral aangehaakt en praat, denk en doe mee.

Ben je nog geen officiële VOORstander (partijlid)? Meld je dan nu aan via info@voornissewaard.nl of volg bijgaande link https://www.voornissewaard.nl/ik-ben-voor/ en zorg dat je “van de partij” bent!

Met enthousiaste VOOR groet,
Roy Masthoff – partijvoorzitter VOOR Nissewaard