Liesbeth Mackenbach ontvangt het VOORbeeld van VOOR Nissewaard.

Politieke partij VOOR Nissewaard heeft het tweede VOORbeeld uitgereikt aan Liesbeth Mackenbach. Zij is ruim 30 jaar vrijwilliger en inmiddels ook 20 jaar bestuurder bij Wijkcentrum De Kreek in Spijkenisse.

Lia Mets, voormalig bestuurder van De Kreek en tevens collega van Liesbeth las de oproep van VOOR Nissewaard om personen die een meer dan bijzondere, maatschappelijke bijdrage aan de lokale samenleving leveren, te nomineren voor het VOORbeeld. En terecht blijkt dat Liesbeth deze voorbeeldrol vervult.

“Met deze trofee benadrukken wij dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor een sociaal betrokken samenleving. En daarbij is een wijkcentrum de ontmoetingsplek voor inwoners om met elkaar samen te komen”, zegt Roy Masthoff van VOOR Nissewaard.

Liesbeth zorgt met haar inzet en ook die van haar collega’s en destijds het voormalig dagelijks bestuur dat het wijkcentrum nagenoeg financieel zelfstandig draait met een heel divers programma en verschillende activiteiten.

Van buikdans tot biljart en van creaworkshops tot een afslankclub. En dat niet alleen voor direct omwonenden, maar er komen ook deelnemers uit andere delen van de gemeente en zelfs daarbuiten. Het wijkcentrum heeft 150 vaste leden en zeker nog ca. 200 bezoekers.

Wijkcentrum De Kreek is dus ook vooral die ontmoetingsplek. Voor veel bezoekers is het een plek om even afleiding te hebben van dagelijkse beslommeringen. Gewoon iets leuks doen of leren.
Maar het is ook een plek waar mensen hun verhaal kunnen doen. Met elkaar praten onder het genot van een kopje thee of koffie. Dat is de kracht van Wijkcentrum De Kreek.

De uitdaging voor de komende periode is toch wel het bezoekersaantal op peil houden en liefst vergroten. Juist ook omdat het wijkcentrum hoofdzakelijk zelfvoorzienend moet zijn. Het is afhankelijk van de inkomsten van verhuur van ruimtes en bijdragen voor de activiteiten.
Corona heeft ook voor De Kreek behoorlijke gevolgen gehad. Activiteiten die niet zijn doorgegaan en gedeeltelijke sluiting.

En tot overmaat van ramp is de bereikbaarheid van het wijkcentrum met de komst van de SPIJKhopper (red. flexibele belbus ter vervanging van o.a. reguliere buslijn 81 van EBS) ook verslechterd. Een groot deel van de bezoekers is “op leeftijd” en het boeken en reserveren van de belbus is voor hen niet weggelegd. Moeilijke bereikbaarheid komt een wijkcentrum niet ten goede.

Liesbeth: “Donderdag hebben we hierover een gesprek met een vertegenwoordiging van de gemeente en vervoersbedrijf EBS. Hopelijk gaat er iets veranderen.”

Nieuwsgierig naar de activiteiten en het programma van Wijkcentrum De Kreek?
Kijk dan op https://wijkverenigingdekreek.nl/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie