Myriam Boelhouwer voorziet wekelijks ruim 25 gezinnen die het financieel zwaar hebben van luiers, billendoekjes, babyvoeding enz. Zij vergeet hierbij ook de vluchtelingen uit Oekraïne niet.

Vanuit haar destijds volgepakte huis in Spijkenisse Waterland (inmiddels Oostvoorne) helpt Myriam Boelhouwer wekelijks ruim 25 gezinnen aan luiers, billendoekjes, babyvoeding, etc. Gezinnen die het financieel zwaar hebben en vaak met een klein beetje leefgeld wekelijks rond moeten komen. Als ervaringsdeskundige weet zij hoe duur luiers en aanverwante artikelen zijn en hoe zwaar deze uitgaven op een weekbudget drukken. Om deze reden is zij de Luierbank Nissewaard gestart.

De Luierbank is volledig afhankelijk van particuliere sponsors, donateurs en giften. Dit is gelijk haar grootste uitdaging. Het valt niet altijd mee om genoeg luiers binnen te krijgen. Daarnaast heeft zij echt behoefte aan een opslag- en uitgifte locatie, zodat haar eigen huis ook weer gebruikt worden als woonhuis i.p.v. opslag en haar zoontje zijn eigen kamer weer terug kan krijgen.

Inmiddels heeft Myriam de Luierbank ook opengesteld voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Onlangs is zij op eigen gelegenheid met de trein naar Eindhoven Airport gereisd om daar vluchtelingen op te vangen en te begeleiden.

We kunnen dus met recht zeggen dat Myriam een VOORbeeld is voor de Gemeente Nissewaard is!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie