Op donderdagmiddag 15 juni jl. hebben wij ons VOORbeeld uitgereikt aan de mannen en vrouw van het Repair Café Spijkenisse. Al bijna 10 jaar wordt op de donderdagmiddag Wijkcentrum De Hoek ‘overgenomen’ door een groep enthousiaste techneuten en hun gereedschapskisten. De groep staat onder leiding van Aad van der Velden die, samen met zijn vrouw Pilar, in 2013 het allereerste Repair Café in Spijkenisse heeft opgericht.

Bij het Repair Café kunnen alle inwoners terecht voor het gratis laten repareren van elektrische apparaten. Van strijkijzer tot ventilator en van heggenschaar tot koffiezetapparaat. Niets is deze bevlogen vrijwilligers te gek. Een fantastische manier om deze apparaten een tweede leven te geven en zo duurzaam bij te dragen aan een meer circulaire economie.

Wij zagen met eigen ogen hoe dankbaar er gebruik wordt gemaakt van deze geweldige service. Het is een komen en gaan van “klanten” met de meest uiteenlopende apparaten. Aan alle tafels wordt er druk gesleuteld en overlegd met elkaar over eventuele oplossingen voor het technisch mankement. Binnen no time is een zojuist binnengekomen defecte ventilator weer vrolijk aan het draaien en komt er volop stoom uit een strijkijzer.

Des te meer een goede reden om alle medewerkers van het Repair Café Spijkenisse te verassen en te bedanken voor hun geweldige inzet met het VOOR Nissewaard VOORbeeld. De trofee heeft een mooie plaats gekregen in het wijkcentrum en wij hebben weer een mooie groep Nissewaarders leren kennen!

Een speciaal woord van dank aan Bertus van Kranenburg die, als beheerder van Wijkcentrum De Hoek, er voor zorgt dat de vrijwilligers van het Repair Café Spijkenisse een mooie, toegankelijke lokatie hebben om hun dankbare werk te kunnen doen.

Het VOORbeeld wordt uitgereikt als een vorm van waardering voor inwoners of organisaties die zich vrijwillig inzetten VOOR een nog mooier en beter Nissewaard. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie