Richard de Bijl van het gelijknamige “Sportschool & Fitnesscentrum Richard de Bijl en Chita Gross” heeft het derde VOORbeeld uitgereikt gekregen. Dit is een aanmoedigingstrofee voor Nissewaarders die een buitengewone, sociaal maatschappelijke prestatie hebben geleverd voor de samenleving. En dat is nou precies wat Richard de Bijl dag-in-dag-uit doet met zijn sportactiviteiten.

Al ruim 50 jaar is hijzelf judoleraar en hij heeft hierin zelf de “8e dan” (zwarte band) behaald.

“Sporten verbindt mensen met elkaar. Het is een belangrijke bezigheid om gezond en fit te blijven. Maar ook zeker de budosporten, waar judo en jiu-jitsu onder vallen, hebben daarnaast nog een opvoedkundige werking op bijvoorbeeld kinderen”, aldus Richard.

Door het sporten komen jonge kinderen al snel in aanraking met verschillende vormen van spel en leren ze op een gedisciplineerde manier samenwerken en respect te hebben voor elkaar.

Richard vervolgt: “we werken ook samen met scholen voor bijvoorbeeld schooljudo. En bij onze sportschool is iedereen welkom. Juist dat stuk extra aandacht wat we willen geven en het bouwen aan zelfvertrouwen van deelnemers vinden wij belangrijk. Daar heeft iemand iets aan”.

De coronamaatregelen laten ook Richard met zijn sportactiviteiten niet ongemoeid. Binnensporten is lastiger dan voorheen door de beperkende maatregelen. Desondanks houdt hij de moed erin en klinkt hij optimistisch.

“De bevlogenheid waarmee Richard over zijn werk of beter gezegd zijn hobby, vertelt is aanstekelijk. Hij neemt je helemaal mee in zijn doen en laten. Hij wil ook het verschil kunnen maken. Al is het maar met iets kleins; een luisterend oor bieden of een jeugdlid of ouders van goed bedoeld advies voorzien als daar aanleiding toe bestaat. Hij is naast judoleraar in mijn ogen ook gewoon maatschappelijk werker. Voor meer mensen, dan hij zelf beseft”, zegt lijsttrekker Stephan van Uden van VOOR Nissewaard.

Richard is een terecht VOORbeeld VOOR  Nissewaard en heeft de trofee dan ook dubbel en dwars verdiend!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie